De vijfde stap in goedehuidverzorging: het aanbrengen van oog- en lipverzorging

Hoe verzorg je de ooghuid? Lees meer op de blog van salonyvonnealberts.nl

De vijfde stap van goede huidverzorging is het aanbrengen van oog- en lipverzorging. De huid rondom de ogen en lippen is veel dunner en daardoor kwetsbaar voor lijntjes en rimpeltjes. Oog- en lipverzorgingsproducten verminderen deze verschijnselen door de huid extra te verzorgen en te beschermen.

 

Oogcrèmes in de vorm van gels werken vaak het beste tegen vochtwallen en kringen. Volle oogcrèmes werken het beste tegen lijntjes en rimpeltjes. De eerste tekenen van huidveroudering worden zichtbaar rondom de ogen waardoor je vanaf je vijfentwintigste kunt gaan beginnen met oogverzorging.

 

Hoe werkt oogverzorging tegen vochtwallen?

 

Vochtwallen ontstaan als het lymfevatenstelsel dat afvalstoffen met vocht moet afvoeren niet goed werkt. De werkzame stoffen in oogverzorging verbeteren de doorbloeding/microcirculatie rondom de ogen. Ze verstevigen de bloedvaten, neutraliseren afvalstoffen en stimuleren de afvoer hiervan.

 

Hoe werkt oogverzorging tegen kringen?

 

Kringen onder de ogen ontstaan bij een trage bloedsomloop. Het vertraagde bloed wordt zichtbaar als een blauwe of grijze kring. Oog gels verbeteren de bloedcirculatie rondom de ogen waardoor donkere kringen verminderen en de huid een frisse uitstraling krijgt.

 

Hoe gebruik je een oogcrème?

 

Breng de oogcrème s’ ochtends en s ‘avonds aan van de binnen- naar de buitenooghoek met zacht kloppende bewegingen. Breng de oogcrème niet direct onder de wimperrand aan maar een stukje er van af op het botgedeelte van de oogkas. Dit voorkomt tranen en crème in de ogen.

 

Gebruik nooit een dag- of nachtcrème op de oog huid. Deze crèmes zijn te sterk en kunnen irritaties veroorzaken! Dag- en nachtcrèmes werken vochtregulerend door vocht naar de oppervlakte te brengen waardoor vochtwallen onder de ogen ontstaan.

Extra verzorging van de lip huid voorkomt uitdroging en schrale, gesprongen lippen. Verzorgende lippenbalsems verzachten de huid.

Lijntjes rondom de lippen kunnen extra verzorgd worden met een anti-rimpel oogcrème welke tweemaal daags aangebracht kan worden.

Kijk voor meer informatie over oog- en lipverzorging ophttps://www.goedehuidverzorging.nl” target=”_blank”> www.goedehuidverzorging.nl

Voor vragen kun je ons mailen via topschoonheid@gmail.com