De vierde stap in goedehuidverzorging: het gebruik van dag- en nachtcrèmes

ahava gezichtsverzorging verkrijgbaar bij salonyvonnealberts.nl

De vierde stap van een goede huidverzorging is het aanbrengen van een dag- en nachtcrème op het gezicht en de hals.

Dag- en nachtcrèmes worden gebruikt om de functies van de huid te ondersteunen. Overdag staat de huid bloot aan schadelijke invloeden van buitenaf zoals luchtverontreiniging en UV- straling. s’ Nachts worden beschadigde huidcellen zoveel mogelijk hersteld en nieuwe huidcellen aangemaakt.

Dagcrèmes helpen je huid beschermen tegen uitdroging en vochtverlies en houdt haar langer zacht en soepel. Nachtcrèmes stimuleren huidherstel en bevatten ingrediënten die de huid activeren om extra nieuwe cellen aan te maken.

Nu zijn er heel veel verschillende soorten dag- en nachtcrèmes en 24-uurs crèmes die voor dag- en nacht gebruikt kunnen worden. Welke crème jij prettig vindt hangt af van jouw huidtype, de dikte van een crème en persoonlijke voorkeur.

Bij een vet huidtype past een lichte emulsie goed die naast bescherming overdag ook de talgproductie vermindert en de huid matteert.

Bij een droge huid past een volle crème die de huid goed voedt en een trekkerig gevoel tegengaat.

Bij een normaal huidtype kan zowel een emulsie als een volle crème gebruikt worden. Dit is afhankelijk van wat je prettiger vindt aanvoelen.

Bij een gevoelige huid kan zowel een dunne emulsie als een voller product gebruikt worden zolang de werkstoffen van de verzorging de huid maar kalmeren en verzachten.

Vergeet niet voor het aanbrengen van een dag- of nachtverzorging om de huid eerst goed te reinigen (zie eerste stap 1 goede huidverzorging). Vervolgens kan een laagje dag- of nachtcrème op het gezicht (niet rondom de ogen) en de hals worden aangebracht.

Kijk voor een overzicht van de dag- en nachtcrèmes op https://www.goedehuidverzorging.nl/product-categorie/huidverzorging/gezichtsverzorging/dagcreme/” target=”_blank”>Goedehuidverzorging.nl/Gezicht verzorging.

Heb je nog vragen of tips? Mail ons via topschoonheid@gmail.com.