Hoe verzorg je de mannenhuid?

hoe verzorg ik mijn huid het beste? Kijk voor alle informatie op de blog van salonyvonnealberts.nl

Er zijn veel verschillen tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid.

Over het algemeen genomen is de mannenhuid 25% dikker dan de vrouwenhuid. Tevens is de mannenhuid vocht armer en vetter.

De mannenhuid is rijker aan collageen. Dit zorgt voor langzamere huidveroudering dankzij een dikkere onderhuidse vetlaag. Een hogere hoeveelheid aan talgklieren en haar follikels  houdt de huid goed soepel.  Meer talgklieren kan ook leiden tot meer ontstekingen. De huid heeft een hogere zweetafscheiding, zodat de huid eerder kan uitdrogen. Deze factoren en het dagelijks scheren van de huid maken de mannenhuid gevoeliger.

 

Goede huidverzorging voor de man is opgebouwd uit 3 fases:

  • Reiniging,
  • scheren  en
  • beschermen van de huid.

Voor de dagelijkse reiniging is een frisse reiniging gel met of zonder korrel goed geschikt. Dit product verwijdert overtollig vuil en vet. Tevens bereidt dagelijkse reiniging de huid voor op het scheren. Voor het scheren kan de huid eerst gescrubd worden om ingroei van baardharen tegen te gaan.
Scheercrèmes verweken de baardharen en maken het scheren eenvoudiger en prettiger.
Na het scheren kan de huid verzacht worden met een aftershave balsem. Dit product bevat geen alcohol. Aftershave balsem bevat verzachtende en verkoelende ingrediënten tegen huidirritatie en roodheid.Voor de dagelijkse bescherming tegen uitdroging en vroegtijdige veroudering kan een moisturizing fluid aangebracht worden. Dit product gaat overmatige talgproductie tegen en geeft de huid een frisse, matte uitstraling.

Voor extra verzorging van de mannenhuid zijn er:

  • Serums voor extra vochtregulatie en anti-aging
  • Ooggels tegen wallen en kringen onder de ogen
  • Reinigend masker voor dieptereiniging van de poriën
  • Vocht regulerend masker voor het verzachten en optimaal hydrateren van de huid.

Kijk voor meer informatie op www.goedehuidverzorging.nl/producten-voor-de-man/

Voor vragen kunt u mailen naar info@goedehuidverzorging.nl