Hoe verzorg je de huid in de winter?

Blog voor huidverzorging in de winter op salonyvonealberts.nl

Hoe verzorg je de huid in de winter?

Vooral in de winter heeft je huid speciale aandacht nodig. Koude en wind stelt de huid behoorlijk op de proef. Guur weer tast de beschermlaag van je huid aan. Een droge, trekkerige huid dat schilfert en jeukt kan het gevolg zijn.

Huidtips voor de wintermaanden

  • Gebruik een volle crème

Gebruik een volle crème om de huid goed te kunnen beschermen. Een volle crème bevat meer olie dan water en is dikker van samenstelling. Zo vormt de crème een beschermlaag. Tevens neemt de talgvorming en dus de vetlaag van de huid af tijdens de winter. Een dikkere crème vult dit tekort aan.

 

  • Scrub de huid

Scrub de huid eenmaal per week op milde wijze. Een scrub verwijdert dode huidcellen. Hierdoor worden werkstoffen beter door de huid opgenomen.

 

  • Drink voldoende water

De luchtvochtigheid buiten en binnen daalt door de kou en de verwarming. Drink voldoende water. Water is een belangrijk transportmiddel in het lichaam om voedingsstoffen naar de (huid)cellen te transporteren en afvalstoffen af te voeren. Voldoende water drinken verbetert de huidconditie.

  • Bevestig waterbakken aan de verwarming

Waterbakken aan de verwarming verhogen de luchtvochtigheid in huis en gaan uitdroging tegen.

  • Gebruik een volle handcrème

Neem voor de winter een vollere hand crème. Scrub de handen eenmaal per week en breng dagelijks een volle handcrème aan.

  • Gebruik een bodycrème, olie of butter in plaats van een bodylotion

In de winter kan de lichaamshuid ook extra olie gebruiken en daarom zijn bodycrèmes, olie en bodybutter beter geschikt in de winter. Zij bevatten meer olie dan water en voeden de droge huid intensief. Een bodylotion daarentegen is op waterbasis waarbij een beetje olie is toegevoegd en is dunner van samenstelling.

  • Scrub je lichaam een maal per week zodat de producten goed worden opgenomen.