Hoe verzorg je de huid in het najaar?

Blog met huidtips van salonyvonnealberts.nl

Is jouw huid klaar voor het najaar?

 

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dit is voor de huid een zwaardere tijd. De temperatuur daalt en de toename van regen en wind drogen de huid uit. Na een seizoen van veel zonnestralen, aircondtiononing, chloor en zeewater dient de huid gerepareerd en extra verzorgd te worden. Zonbeschadigde huidcellen dienen gerepareerd te worden. De huid dient extra vocht gereguleerd en gevoed te worden.

 

 

Hoe verzorg je de huid in het najaar?

 

Begin met de huid extra te reinigen doormiddel van scrubben. Met scruben verwijder je een teveel aan dode huidcellen. In de zomer stapelen dode huidcellen zich op om de huid extra te beschermen tegen zonnestralen.Door het verwijderen van dode huidcellen kan de huid beter werkstoffen uit crèmes en maskers opnemen. Scrub de huid een tot tweemaal per week gevolgd door het toepassen van een masker.

 

Het afnemen van de temperatuur betekent ook dat de verwarming weer aangaat. Dit maakt de luchtvochtigheid lager waardoor je huid vocht armer wordt. Hydrateer je huid dus goed met een vocht regulerend serum, masker of crème.

 

Tevens neemt in het najaar de talg productie af. De huid kan droger worden. Dit is de tijd om de huid extra te gaan voeden. Dit houdt in dat je dag/nacht crèmes wat voller/vetter van substantie mogen zijn om droogte en schilfertjes te voorkomen. Het lichaam kan na het douchen goed ingesmeerd worden met een bodybutter of body crème om uitdroging te voorkomen.

 

 

Wil je de huid een extra boost voor het najaar geven?

 

Gebruik dan een product met extra vitaminen zoals de Bergman 24 Hour Guard, de Biodroga Vitamin Concentrate of de Ahava Extreme Night Care. Vitaminen geven de huid vernieuwde energie en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering.

 

 

Heb je nog vragen naar aanleding van dit artikel? Mail ons via topschoonheid@gmail.com